2011-03-25

Så blidde det fredag igen.


Och just denna fredag har varit ovanligt tråkig och slö, inte haft varken energi eller lust till att göra något vettigt, inte ens något ovettigt. Jag lyckades kasta in en tvätt i maskin, that`s it.
Får väll ursäkta mig med att jag sparar på krafterna tills imorgon, då det tydligen inte var själva bröllopsdagen utan det blir enbart bröllopsfest, själva bröllopet hålls på måndag. Kan inte låta bli att känna mig lite orolig inför denna fest, en fest med släkten urartar alltid på ett sätt eller ett annat, oftast bara en massa onödigt tjafs och bråk, förstår inte varför det jämt måste hända, vi är ju släkt trots allt? Nära släkt dessutom..
Är väll dumt att förvänta sig att sånt ska hända också, för då gör det väll antagligen det, men man har tyvär lärt sig den hårda vägen att det är jävligt oundvikligt.

Men nu ska vi inte prata mer om det, dante har blödit näsblod under kvällen, (Nå det var väll ett roligare samtalsämne?!) vi har myst framför film med chips och godis som min snälla lillasyster var så vänlig att köpa med sig från lindesberg när hon var och hälsade på sin gamle vän matilda som precis fått smått, grattis förresten matilda! Jag önskar att jag kunde säga att det hänt mer, men det har det tragiskt nog inte.
Så vi nöjer oss här nu.

-D.



2011-03-24

Pick up ma kid.


 Jag ska strax gå över till grannen och hämta hem min lille pojk, det vart ingen hårfärgning idag, är så jäkla svårt att enbart färga utväxten så får göra det med mor imorgon istället. Nu väntar jag bara på att ronny ska komma hemfarandes så att vi kan käka lite sen tänker lägga mig och glo på en film innan det är läggsdags, imorgon är det ju fredag så då måste man ju ha lite krafter. ;)

-D.

Stormvindar.


Det blåser storm därute, känner mig inte så sugen på att gå ut nu faktiskt. Det får bli en slappardag inomhus med kaffe och te istället, perfekt timing till och färga håret, ser ut som en tvättbjörn i skallen, grå och svart, färgade ju ögonfransarna igår så då ska jag väll allt kunna unna håret det också? :)

Jonathan är här och leker med Dante så det är fullt ös inne på rummet, mor har världens ryggvärk och verkar ändå planera att åka och jobba, och jag sitter här och hänger, känns som om jag är den enda som inte gör något produktivt. :P Men jag har ju plockat ur diskmaskinen och ska snart kasta in lite tvätt, sen försöka lista ut vad jag ska ha på mig på bröllopet på lördag då min kusin tom och hans jessie gifter sig.
Så vi syns lite senare.

-D.


2011-03-23

Muck!!


Men trä och blä vad trött jag är, cecilia drog ut mig på ytterligare en monsterpromenad, uppförsbackar till förbannelse... det och att ha lajjat satan med kidsen hela dagen har gjort både mig och dante helt muck.

Men det har varit en kanondag, en rejäl promenad, trevligt sällskap och tvillingarna fick testa sin hoppgunga för första gången idag och dom skrattade hysteriskt när dom upptäckte att dom kunde styra det där roliga hoppandet alldeles själva, ibland fick dom snurr på den och for runt som små virvelvindar och skrek glatt rakt ut, jäkla sötungar det där. ;) Cecilia bjöd på mat och kladdkaka igen, och kaffe naturligtvis, my-yyy-ycket kaffe, det gillar vi! Och nu är vi som sagt hemma igen, trötta och glada, så jag tänker ta en snus nu och lägga mig på spikmattan för jag har brutalont i ryggen, ska försöka att inte somna på den bara, aj-aj-aj... Och efter det får det banne bli lite sömn och komma i säng i tid för omväxlings skull?!

See ya.
-D.

Men för satan kvinna!


Varför ska det vara så jävla svårt att sätta sig ner och skriva ett inlägg?! Känns så tomt i huvudet, som om inget finns att skriva ner, men det gör det ju, det är ju det som är så störande. Men det verkar bara som om jag tappar allt på en gång. Oh well, im here now, så här har ivarjefall de senaste dagarna sett ut:




Dante han har haft fullt upp, födelsedagskalas med flickorna i lördags, sen har han lekt non-stop med jonathan och saga söndag, måndag och tisdag, fullt ös medvetslös för kidsen. :) Själv har jag spenderat all min tid med mor och lillasyster, jag och lina har haft det hela vansinnigt roligt idag, på något sätt blit vi mentalt labila när vi är ensamma tillsammans och de enklaste, tråkiga vardagssaker blir sjuka och hysteriskt roliga.
Love her so much!

Men nu måste jag försöka sova, ska upp med tuppen imorgonbitti och åka med farsan till Cecilia och tvillingarna igen och spendera dagen där, men jag tänker återkomma imorgon, jag måste det, annars måste jag spanka mig själv ordentligt på fingrarna... aj, men jo det måste jag.

-D.




2011-03-19

Wilma, sjuåringen.


Idag ska vi åka till bror min och fira att min äldsta brorsdotter har gått och blivit hela 7 år, jag tycker inte alls att det var längsedan hon låg här relativt nykläckt med sina vilda guldlockar och ålade och sprattlade vilt på golvet. Vart tog åren vägen? Flög dom förbi eller är det bara min tidsuppfattningen som är helt åt fanders?

Men jag ska inte sitta och vara sentimental för länge, måste få i mig kaffet och hoppa in i duschen.
Återkommer till kvällningen med bilder och sentimentalt dravel. 

Keep it real.
-D.

2011-03-17

En heldag med twinsen.


Jag och dante har spenderat hela dagen i striberg hos min kusin Cecilia och mina kusinbarn Emelie och Nathalie, världens sötaste tvillingar. :) Vi åkte dit imorse med min far som håller på och jobbar lite på deras övervåning, under tiden far arbetade och dante hjälpte till och tittade på "Trassel" gick jag och cecilia på en nästan två timmar lång promenad, och fy i helvete vilken rå träningsvärk jag har, jag kan knappt gå eller resa mig från liggande ställning till sittandes! Jee-ez, men jag hade ju träningsvärk redan innan så jag hoppas verkligen det beror på det annars har jag ju världens sämsta fysik.
Efter promenaden bjöd hon på middag, kladdkaka och kaffe, det har varit en grym dag, på många sätt. :)

Imorgon ska jag bära iväg till Örebro med mor och lillasyster för att handla födelsedagspresent till min brorsdotter Wilma som vi ska fira på bemärkelsedagen på lördag, stora tjejen minsann!
Men nu är jag helt muck så nu tänker jag sova, fick ivarjefall upp Dag 9 och Dag 10, och här får ni lite bilder från dagen som varit, extra många på solstrålarna naturligtvis. ;) Sleep tight, nighty night.






-D.

2011-03-15

Svettiga och matta.


Det är inte bara jag som fått min beskärda del av träning idag, dante har spelat "eye-toy" tills svetten rann idag på eftermiddagen, dansat, skuttat och boxats. Morsan fick med en hel del av hans svängiga orangutang-dans på film som jag förhoppningsvis kan lägga upp imorgon, han påminde jävligt starkt om "The Prodigys" dansare Leroy, totalt avspänd och svängde hejvilt med både armar och ben. Swung-swung.

Han slocknade tidigt och jag själv är också ganska matt efter dagen, håller på med list-inläggen och kommer och lägga upp dom imorgon på dom korrekta dagarna. Sov så gott nu allesammans så syns vi igen imorgon.
-D.

Knäböjde för snuten.


I en korsning på hemvägen stod det en konstapel med en laser och jagade fortkörare, han fann något annat än det han letade efter; Mig, på knä... framför hans fötter.

Det finns även negativa sidor med våren, som framsmälta hundskitar och extrem blöt halka, det var det sistnämnda som fick mig på fall när jag och dante gick förbi honom i godan ro med en påse mjölk i ena handen, och en nyöppnad ramlösa i den andra. Precis när vi ska korsa vägen glider högerbenet plötsligt iväg i en väldig fart och jag försöker elegant ta emot mig med vänsterbenet, det gjorde djävulskt ont och jag vrålade okontrollerat ut den ena könsordet efter det andra när jag upptäcker att snuten har rusat fram för att hjälpa och står nu mitt framför mig och tittar roat där jag står på knä framför honom högröd i ansiktet och en utspilld ramlösa vid min sida. "Gick det bra?" frågade han när han sträckte fram handen för att hjälpa mig upp, jag tog emot hjälpen, kastade mig upp på fötter och svarade kort "Hrm jo, jag vart lite paff bara." innan jag tackade honom för hjälpen och haltade hemåt.


Det var min promenad det, nu ska jag försöka träna bort min skam.
-D.

Ett framsteg för psyket.

 
 Uj-uj-uj, känner en klar förbättring idag, mycket piggare och gladare än vad jag varit under hela veckan så det tänker jag ta vara på. Tänker först dricka upp kaffet innan jag brummar in i duschen och sen åker sminket på, och efter det, ja då drar jag med mig pojkvaskern ut i solen och går ner till affären och köper mjölk. Yes indeed-eo kära läsare, im back. ;)
En svängom med hemmagymmet får det också bli, för det där med att träna varjedag har det verkligen slarvats med, nästan på gränsen till skamligt, aja-baja sicket latsorkeri. När jag väl fått allt det där gjort tänker jag faktiskt sätta mig vid datorn och komma ikapp med den förbannade listan som jag helt tappat räkningen på, är ju en jädra massa att skriva ivarjefall så mycket vet jag. Men nu sitter grabben och headbangar till Marilyn Manson och tjatar hål i huvudet på mig om att gå ut så jag får väll sätta lite fart, men jag kommer tillbaka lite senare med bilder, uppdateringar och fortsättningen på den ack så ondskefulla listan.
 
-D.
 

2011-03-13

Upz n`Downz.


Jag är som ni säkert märkt lite off-beat när det gäller uppdatering av bloggen, jag ber om ursäkt för det men jag har helt enkelt ingen ork. Samma dag som jag kom hem från att vara kattvakt fick mor lite bekymmer med hjärtat, hon skulle bara till vårdcentralen för att ta sprutor där dom konstaterade att hjärtat inte var i sitt essä så hon kom inte hem den dagen, hon fick ligga inlagd istället. Stackars mamma. :(
Och efter detta hände något i mitt huvud, bägaren rann över lite kan man väll säga, jag känner mig nästan apatisk och har inte vilja eller ork till att göra någonting. Huvudet snurrar och gör piruetter så om jag är lite upp och ner med både skrivandet och humöret så vet ni varför.
Men jag ska försöka att inte låta det dra ner mig och uppdatera så ofta jag kan, så ge inte upp hoppet om mig ännu. :)

-D.

2011-03-06

Kattvakt.


Jag ska alldeles strax gå över till min fasters hus där jag och dante ska bo i några dagar och vara kattvakt åt gulle-kissen Simba. Så jag vet inte hur pass mycket jag kan blogga, men ska försöka blogga på dagarna när jag är över hos mor, nu har jag dessutom åkte på ett jätteroligt migränanfall så jag ska kortfatta mig så mycket som möjligt. Så "Dag 7", "Dag 8" och "Dag 9" kommer upp imorgon istället, tack snälla läsare för erat tålamod med mitt happande och dittande.

Vi hörs antingen senare eller imorgon eftermiddag.
-D.

Gårdagens händelser.


God middag, jag har precis kravlat upp ur bädden med huvudvärken från helvete och ska snart få mig lite frukost; Äggröra med stekt haloumiost och tomatklyftor. Efter det åker jag med morsan in till affären där jag måste köpa snus och sen blir det en liten tripp till kyrkogården för att säga hej till mormor och morfar.
Det var en riktigt trevlig kväll igår, lina hade lagat så sjukt mycket god mat och sen kom lillebror och partajade lite,  tack så mycket lina för en jättetrevlig kväll!
Jag, lina, tommie och mogge drog sedan vidare på en av hennes arbetskamraters inflyttningsfest och mor tog med sig dante hem, träffade mycket gamla goda vänner från svunna tider så det var en väldigt lyckad kväll.
Men nu har jag inte tid med det här, måste fara, men återkommer senare under dagen med de 3 dagar från listan som jag missat, bad, baaaad jessica!







-D.

2011-03-05

Ready for dinner.


Hey, hey. Nu är jag fixad, trixad och redo för middag hos lina.
Dante lyckades övertala min moster att åka stjärtlapp med honom när hon var här och fikade förut, sen gick han och jag på en lång skön promenad i skogen och sedan vidare till affären. Och hör och häpna, jag har lockat håret, jag som alltid har håret naturelle. Yeez, what`s happening to me?
Men anywayz, så här ser jag och dagen ut än så länge:




-D.

Lördagsmorgon.


Det blir en fullpackad dag idag, men jag ska försöka få in så mycket uppdateringar som möjligt. Min moster Annelie kommer snart på en kopp kaffe och efter det har jag och dante planerat att klämma in en liten promenad innan det ska duschas, sminkas och ska försöka locka håret innan det är dags för linas middagsbjudning ikväll. Ska ta mycket bilder åt er som tack för erat tålamod med mitt sega bloggande nu när jag varit sjuk, ni är guld värda. Så tack tack till er kära läsare, vi syns igen om en stund. ;)

-D.

2011-03-04

Sorry, sorry, sorry...


...för att jag inte bloggat idag, men jag har helt enkelt ingen ork. Har jordens elakaste mensvärk just nu och poppar alvedon och ligger på en spikmatta, så nej, ingen bloggning idag. Men imorgon blir det full rulle, min goa syster har bjudit över hela familjen på middag och då ska jag förhoppningsvis vara piggare, har förövrigt bara orkat med en promenad idag och två skräckfilmer.
...Sicken vild fredag, huh?

-D.

2011-03-03

Sjuk, trött och sugen på skräck.



Godkväll på er, jag har passat på att tränat nu en stund på kvällen när dante tittade på sin nya film, "Donkey Xote", och nu är det min tur. Farsan var nämligen förbi med filmer idag när han åkte och hälsade på min faster en sväng, så nu ska jag sätta på mig hörlurarna, ta en snus och en klunk vatten och titta på skräckisen "I spit on your grave" och komedin "Due Date". Under tiden ska jag också försöka klura ut dom sista av de "15 intressanta fakta om mig själv" som jag måste få med i det sista inlägget sen, så vi hörs av lite senare för nu hoppas jag på lite hjärtklappning. ;)
-D.

En natt som var sisådär.


Hade så fruktansvärt svårt att sova inatt, under gårdagskvällen började dante med en massa kväljningsljud i sömnen, som om han skulle spy men satte det i halsen. Vågade ju inte somna efter att ha hört det, var livrädd att han skulle rulla över på rygg och faktiskt göra det så sömn har det inte varit mycket av inatt kan jag säga.
Fick lite träning gjord igår ivarjefall efter att ha glott på några avsnitt av "Bam`s Unholy Union" och min nya favoritserie "Modern Family"; sit-ups, benlyft och armhävningar. Men idag ger jag mig på maskinerna igen, ska försöka att trampa åt rätt håll på den förbaskad trampmaskinen den här gången dock, mor och lina skrattade ganskaså hårt åt mih sist när jag stått och trampat som en galning åt fel håll i 20 minuter, du-uh.
Nåja, arslet fick ju åtminstone träning.

Idag dyker kanske farsan upp och lämnar en hel bunt nya filmer, skräckisar. ;) Me like.
Men nu är kaffet färdigt så nu ger jag mig för stunden.
-D.

2011-03-02

Kaffe & Snöbollskrig i solen.


Vi har spenderat förmiddagen ute på en bänk i den värmande solen med dynor, filtar och en termos kaffe, det har verkligen varit kanonväder ute idag så då får man passa på. Vi satt och tittade på dante när han åkte pulka och stjärtlapp, lekte i snön och byggde små små snögubbar innan lina kom över med kladdkakerutor med chokladglasyr som hon kallar "orgasm-rutor". Ett inte helt opassande namn för dom var överjävligt goda och gav en ordentlig energikick vilket märktes tydligt när lina, dante och mor startade ett ordentligt snöbollskrig.

Men nu har vi tagit oss in igen och ska strax äta lunch innan lilla yrvädret ska fara ut i snön igen och sen ska jag försöka träna lite, en riktig kanondag än så länge, jag hoppas att ni har detsamma och njuter av det vackra vädret. :)




-D.