2011-02-28

Sovdags.


Dante och jag ligger och myser i sängen och tittar på hans "Svampbob Fyrkant" dvd, det blir nog en väldigt tidig kväll för oss, börjar få ont i hela kroppen, axlar och huvud värker ikapp under tiden något ur en alien-film försöker bryta sig ut ur min arma bröstkorg. A-aj!

Var nyss nere och tog en kopp citron-te och en skål flingor för att försöka lugna min oroliga mage, konstigt att jag egentligen inte mår illa när jag äter något, utan det dyker bara upp utan minsta förvarning som det gjorde på mottagningen. Det gillar jag inte alls, jag vill helst vara lite förberedd innan jag måste spy då jag uppriktigt hatar det, det måsta banne mig vara bland det värsta som finns, uuuuärgh! ...Nej fy nu fick jag rysningar och kväljningar vid bara tanken av att behöva göra det. :(

Men nu ska vi se girigbuken Herr.Krabba moralpredika högljutt om svärord en sista gång innan vi kryper ner under täcket och sover gott. (Hoppas jag.)

-D.


Pukealicious.


Då har man tagit en välbehövlig tupplur, skulle nog ha kunnat sova tills morgondagen om jag kunde det. Den lille vilden verkar inte förstå innebörden av att vila och kutar och far som en liten virvelvind, när jag låg och sussade sött förut kom han uppfarandes, ställde sig och tog i ända ifrån tårna och vrålade; "A-boogie-soowie-booga-baga-babadaba!!"
 Vad det nu kan betyda?

Men nu har jag precis gett honom en dusch och satt på honom myskläderna framför lilla tv:n med en film så nu hoppas jag att han tar det lungt en liten stund, själv tänker jag gå ner och göra mig en kopp te innan jag återgår till annat, laters.

Var tvungen att ta en bild på Mor`s snygga bumper-sticker.

-D.

Mår som jag ser ut.


Idag är man inte vacker, inte är man pigg eller välmående heller. Urrrk.
Var ju som sagt hos psykologen imorse, och när vi skulle väcka dante imorse var det första gången jag hörde honom säga "Bara en liten stuuund till." Sedan somnade han på bussen, och ännu en gång i väntrummet, vi är nämligen sjuka både han och jag, själv fick jag kasta mig in på den offentliga toaletten och brutalspy när vi kom upp till väntrummet, när jag sedan kommer in på rummet säger min kära psykolog; "Dou ser inte ut att ma sa bra, jessika?", då hade jag lust att ilsket och sarkastiskt kläcka ur mig ett "Fan vad observant du är då...", men jag höll truten och svarade snällt; "Nej jag fick just spy på toaletten.", så vi skyndade på mötet litet extra.


Efter mötet gick det ingen buss så fick ringa till världens snällaste mamma som kom och hämtade oss, och under tiden vi väntade på att hon skulle komma satte vi och läste i nya sagoboken och när jag läste "Den lilla Sjöjungfrun" lutade han huvudet trött mot min axel och sa "Ååååh, jag älskar den här sagan!" :)
Nu är vi i varjefall tillbaka i hemtrakterna igen och här ska det snart vankas käk, vilket förklarar den tiggande hunden.



-D.

2011-02-27

Söndag gör jag ingenting, ingenting, ingenting.


Usch och fy för söndagar, man har verkligen inte lust till något, vill bara sitta och häcka med en kaffekopp i näven i väntan på bättre tider. Upptäckte till min förfäran när jag skulle fylla på koppen att termosen bara hade en liten sketen, fesljummen droppe kvar i sig så nu ska vi allt koka lite mer.
Idag blir en lugn dag, slappa, glo på tv och sova tidigt, ska ju upp bright and early till shrinky-dinken där hon ska rota runt lite i min hjärna och jag planerar faktiskt att göra detsamma på henne, har lite skit jag måste ta upp med henne imorgon, saker och ting måste börja ske nu, inte sen utan nu.
Orkar inte stå i bakgrunden och vänta längre, så nu du tanten ska jag allt sätta en eldkastare mot baken på dig, och på mig själv också faktiskt. 
"We don't need no water let the motherfucker burn! Burn motherfucker, burn!"

Anywayz, anywayz, nu är det kaffedags så jag får återkomma till er lite senare, glömde ju min förbannade usb-sladd till kameran hemma så pappa är snäll och låter mig använda hans.
Grr, nu när jag äntligen lyckats fixa inställningarna som jag vill ha dom. 
#@"&¤%!!

-D.

2011-02-26

God mat och Jackass 3D.


Ya-yyy! Nu ska vi snart sätta oss ner och äta mat; potatisgratäng och fläskfilè med bearnaisesås innan vi sätter oss och myser med lördagsgodis, chips och glass framför "Jackass 3D". Har väntat läääänge på att få se den och nu är det äntligen dags! Yippie-kay-ay motherfu**ers! ;)


-D.

Fransmän tror inte på lyckliga slut dom.


Har just tittat färdigt på en ny skräckfilm, en fransk zombie-film, helt okey måste jag få säga.
...Men väldigt brutal, och ja, det där med lyckliga slut verkar inte vara fransmännens grej. Så gott som alla franska skräckisar jag sett slutar alltid med misär, död och plågor. I like it. ;)
Så jag rekommenderar faktiskt "The Horde" till alla läsare därute.

Här har det varit lite fredagsmys och filmtittande för att stilla ett bekymrat sinne, och nu sitter jag helt för mig själv, i tystnad och stillhet. Farsan och dante har somnat för länge sen, och jag funderar faktiskt på att bara släcka lamporna, stänga av tv:n och sätta mig och reflektera lite över vad som än nu dyker upp i huvudet, det är inte ofta man gör det, faktiskt nästan aldrig. 
Visst att det kanske inte låter så roligt, men jag tror faktiskt att det är något alla människor borde göra någon gång då och då, man blir förvånad över hur mycket man kan lära sig om sig själv om man bara är stilla och lyssnar till tystnaden. 

Ehm ja, så nu ska jag göra det.
Bye, bye.
-D.

2011-02-25

Kaos.


Det är lite kaotiskt i mitt huvud just nu, orkeslös, trött och allmänt snurrig, Åkte in till farsan i örebro nu för att stanna några dagar, så nu ska jag vila mitt huvud lite, men jag återkommer senare till kvällen, var så säker.

-D.

2011-02-24

Jag vet, jag vet, jag är dum.


Oerhört dåligt har jag bloggat idag, aja-baja.
Bara för det så ska ni få extra mycket bilder och uppdateringar imorgon, just nu har jag inte min kamerasladd så ni får nöja er med några egoistiska cam-bilder jag tog nu enbart för eran skull. Uj-uj-uj, bad bad blogger.
Faktum är att det har faktiskt inte funnits så mycket att uppdatera om heller, det har varit en ovanligt lugn dag, förutom att mor har varit i farten och bakat igen, kladdkake-muffins och morotskaka. Så duktig så.
...Ehm ja, det var typ det. Eller jo, tog en promenad också och frös både lungor och arsle av mig.
Fun, huh?


Nu ska jag sluta plåga er med blogghistoriens tristaste inlägg och kolla på någon film innan det är dags att nanna kudden, så att... ja, syns imorgon..
-D.

Dricker kaffe och rakar hunden.


Igårkväll tittade jag på "Machete" för andra gången, jag kunde inte låta bli. Och fler gånger kommer det definitivt bli bara denna vecka, jag är en sån där störande person som kan se samma film 7-8 gånger på en kväll, och otaliga gånger efter det. Jag tycker inte ens om att se på en film som jag inte sett om jag inte är 100% säker på att den är värd den tiden, jag föredrar att se filmer som jag redan sett, som jag redan vet är bra. "Tråkigt", tänker ni nu, men det är det absolut inte för mig, jag kan skratta lika mycket åt en film sjätte gången jag ser den som när jag såg den första gången. Helskumt, jag vet.
Sen hände absolut inte mycket efter det, kollade lite på BB-live och så satte jag ett tuggummi i halsen, that`s it.

Men nu har en ny dag grytt och jag dricker (som i vanlig ordning) kaffe och morsan hon rakar hunden.
(Jodå, jag vet att den korrekta benämningen är "trimma" men det är ett så sjukt tråkigt ord.)
Så härifrån får vi helt enkelt se vart dagen leder, kaffe först, sen kan dagen börja.

-D.

2011-02-23

Fejja vs. Spaghetti. (Video)


Tillåt mig presentera Fejja, vår 16 år gamla, dementa, tandlösa, döva och halvblinda tax.
När ronny kommer hem blir det alltid fart på den gamla tanten, och idag har jag fångat hennes frispel på film, hennes lilla battle med spaghettin vart en ganska lyckad bonus. :)


Obs! Var vänlig och ignorera att jag använder ordet "ba", i början av filmen.
-D.


En liten stund för mig själv.


Blind guardian i högtalarna, en termos kaffe, två tidningar och jag; now that`s life folks.
De övriga i hushållet har farit till gymmet, jag själv föredrar att träna i min ensamhet vilket jag snart tänkt göra med enbart ett glas citronvatten och Rob Zombie`s "Hellbilly Deluxe" album som sällskap. Jag avskyr att åka till gymmet, jag tycker inte om folksamlingar överlag, speciellt inte med främlingar, främlingar som inget hellre vill än att jämföra kroppar och titta roat på en när man pinröd i ansiktet tar i för kung och fosterland i ett tappert försök att lyfta en 5-kilos vikt. Nej tack, jag föredrar min ensamhet, inte bara när det gäller gymmet, utan i allt jag tar mig för egentligen.



Men nog om det och åter till dagens händelser, mor och jag for in till stan vid elva-tiden för att hämta mormors klocka hos vår lokala inkompetenta polis-styrka, snuthuset kort sagt. Sen bar det av till kyrkogården för att säga hej till mormor och morfar och borsta bort snön från det fina moss-hjärtat mamma köpt, samt se till så att ljusen fortfarande brann innan vi åkte och handlade. Hittade en grymt fin sagobok till dante som jag mer eller mindre övertalade honom till att låta mig köpa; "Men dante titta vad fint, och så mycket berättelser och fina bilder! Vill du inte ha den då?", efter lite tjat från morsan gick han med på det hela och vi har nu en ny sagobok att krypa ner med på kvällarna. (Någon som inte förstått ännu att jag älskar böcker?) Vi köpte även med lite nybakat ciabatta-bröd som vi åt till frukost, gott gotti gott gott.


Men nu gott folk ska jag bläddra igenom tidningarna och dricka upp kaffet innan jag kastar mig på trampmaskinen och utmanar min träningsvärk.
-D.

2011-02-22

Kroppen värker... och även själen.


Det är lite mörkt härinne så bilden vart naturligtvis mörk, men det ska väll gå bra ändå.
Nu är jag matt till både kropp och själ, min inplanerade träning blev av som tänkt, men sen så var det ju det där med att mor storbakat... bakgods till höger och vänster när man tränat är inte den mest lyckade kombinationen, men jag höll mig väldigt bra ändå. ....Säger vi.
Skulle egentligen ha tränat mycket mer än vad jag gjorde, men på eftermiddagen fick vi hem obduktionsrapporterna på mormor och morfar. En kalldusch från verkligheten som tog bort det där peppade träningsuget som ni säkert förstår, jag tror inte att jag riktigt har förstått det fortfarande, inte helt och hållet, en del av mig tror fortfarande att det är en dröm, eller åtminstone något slags grymt skämt.


Så jag tänker inte dra ut på skrivandet alltför länge, är fullständigt utmattad i hjärnan av alla funderingar, och benen ska vi inte ens tala om; Men se go`kväll mjölksyra!
Så jag tänker faktiskt ta tillfället i akt och ligga och njuta av tröttheten tills ögonlocken blir tunga nog för att slå igen för natten, men jag återkommer som vanligt till morgonkvisten, stay cool.
-D.

Ooopsie.


Det verkade ha fallit mig ur minnet att det är sportlov, så där stod jag i kylan och hackade tänder i väntan på en buss som aldrig kom. Typiskt, men jag fick med mig en loka och ett paket potatismjöl ifrån affären ivarjefall, plus en ny tid på måndag. Så kan det gå, men jag kan ju inte påstå att jag är förkrossad faktiskt.
Här har doften av nybakta bullar spridit sig i hela huset, mor har haft storbak och gjort bullar, kärleksmums och strassburgare och dante han fick slicka skålen, duktiga mor. :)


Och jag, jag tänker ställa mig på "Orbitreken" och trampa tills ben fylls av batterisyra, och när det väl skett så tänker jag flytta över mig till hemmagymmet och träna, detta tänker jag göra varje dag efter att sett en sjukt het Michelle Rodriguez i bara bh:n igår när vi tittade på "Machete", kände mig plötsligt som en ikulltippad späckhuggare som låg där på rygg och sprattlade i soffan, så nu har jag gett mig fan på att trimma mig själv till max. Men hur bra jag kommer lyckas med detta återstår ju att se, ha-ha.


Nu sitter jag här med vattenflaskan i högsta hugg och är peppad, så det är lika bra jag kör igång.
-D.

Hellride.


Nu ska jag snart sätta mig på bussen, åka till lindesberg och sätta mig i ett sterilt väntrum och tålmodigt rulla tummarna tills psykologen behagar ta emot mig. Tur att det finns en snabb-kaffe automat i väntrummet annars hade jag nog varit tvungen att sitta och göra små vassa pappers-flygplan av gamla "Hänt i Veckan" och pricka receptionisten i ögat bara för att slippa klättra på inredningen.
Samma procedur som alltid, jag vet redan hur det kommer att gå; Hon sticker ut näsan genom dörren med glasögonen på nästippen och tittar på mig som om hon vill linda in mig i en filt och vagga mig i famnen som ett spädbarn samtidigt som utbrister "Jessiiika, hur mar dou? Mar dou bra?", jag svarar "Jovars, jag lever" som alltid, sen går vi in i rummet där hon sätter sig i sin stora breda fåtölj och gör en "sätt-dig-ner" gest med handen mot den stenhårda, smutsgröna fotöljen. Där sitter vi sen, hon med sitt ständigt hit-och-dit flängande huvud i sina desperata försök att få någon slags ögonkontakt med mig, och jag med blicken låst i den flagnade bordsytan med handen på skeden som oavbrutet rör runt i det nu kalla kaffet.

Det är en väldigt exakt beskrivning av hur mina närmaste två timmar kommer att se ut.
Den bästa delen av dessa två kommande timmar är när jag äntligen får gå ner till väntsalen, sätta mig i ett ensamt hörn vid fönstret med en skvallerblaska och en loka i näven och vänta på bussen som ska föra mig hem igen. Fun day, tuesdays... mjodå, sarkastisk kan jag också vara.

Men först av allt ska som vanligt kaffet ner i strupen och sen har jag en mascara som väntar på att få peta mig i ögat. Vi höres och synes när min lilla hellride är över.
-D.

2011-02-21

Ego-special i Victoria`s secrets.






Precis som jag lovat, så här ser dom alltså ut på, och det vart lite mer ego-special än vad som skulle vara tänkt, men hey, då det är min blogg är det ju ganska naturligt att där också finns bilder på mig.
Vi har haft en riktigt mysig dag här hemma, först tittade vi ju som sagt på "Machete" som nu har förtjänat en plats på min lista bland favoritfilmer, fick nog till och med lite rysningar av detta nya mästerverk!


Sen vart det kycklingsallad i sällskap av mor, lillasyster och dante framför "Big Brother Live" där mor och jag blev kvar framför tv-rutan bra länge tills mamma tog en bakpaus och bakade dessa förträffligt skitgoda kladdkakemuffins med vanilj-kesella och hallon.
Det har verkligen varit en helgrym dag på alla sätt och vis, imorgon blir det dock inte lika roligt då det blir en tidig visit till hjärnskrynklaren för att se efter så att allt fortfarande står rätt till i huvudet på Jessica, i sincerely doubt it. Därför tänker jag säga god natt till er redan nu, så syns vi igen tidigt imorgonbitti.
Night, night. ;)

-D.

Underkläder från "Victoria`s secret"


Hey, hey, readers.
Här har morgonen varit nästan som vanligt, förutom en väldigt fin, försenad "Alla hjärtans dag" överaskning från mor; Dessa underkläder ifrån "Victoria`s secret" som nyss anlände i brevlådan. Söta, underbara lilla mamma, fan vad glad man vart, inte varje dag man får en sån trevlig överaskning, och så söta sen.
Jag återkommer lite senare till kvällen och visar hur dom ser ut på, men för tillfället får ni nöja er med att se dom dekorera bordet. ;)



Cute, ey?
Nu väntar jag och mor på att kaffet ska koka klart så vi kan sätta oss och titta på "Machete" med min absoluta favoritskådespelerska i en av rollerna; Michelle Rodriguez, men som sagt, återkommer senare med längre uppdatering och bilder.

-D.

2011-02-20

In the mood for horror.



Ska bädda ner mig och ha en helkväll med skräckfilm, lovely!
-D.

Go`kväll.


Är nyss hemkommen efter en heldag ute på vift, efter att jag dammsugit och moppat golvena som en manisk psykopat här hemma gick jag över till lina och mogge för en kopp kaffe. Det fick jag, och goingarna bjöd även på mat också efter att mogge och dante lekt klart med lego-huset som dom så fint byggde ihop, så efter att vi hämtat maten i stan åkte vi tillbaka hem till dom, käkade och tittade på några avsnitt av den nya säsongen av "Family Guy". Det var nästan så jag fick i mig hela min så kallade mellan kycklingrulle som hade kunnat mättat en hel by, jag undrar jag hur deras stora rullar ser ur, god damn... men mysigt var det, så tack snälla lina och morgan för en väldigt trevlig söndagseftermiddag!


Sedan gick vi två hus ner för gatan ner till min faster för att ta en fika med farsan och farmor som var där och åt middag, och tänka sig, jag fick kaffe även där och en sjuhelvetes massa nya filmer som jag tänker tillbringa de kommande kvällarna med. Så för att sammanfatta det hela lite kort då jag inte har ork till mer, så har det här har varit en riktigt bra dag, och jag hoppas att ni haft detsamma.

-D.

2011-02-19

Barndomens drömmar & felsteg.


Jag har så tråkigt. Ingenting roar, inte ens när kiddot och jag tittade på "Robotar" som brukar kunna muntra upp mig kunde jag dra på dom stela gamla smilbanden. Nåja, nu har jag precis bäddat ner dante i sängen efter en ruggigt god kvälls mat; Ronny`s "Skink & Champinjon-paj" och även en paj med kalkon och champinjoner med en vanlig blandsallad med italiensk salladsdressing till. Det satt inte alls fel det då jag var, som dante så fint uttryckte det; "Jag var surhungrig!"


Så nu ligger jag här på soffan och jäser och tittar på en av min barndoms favoritfilmer "Twister", det är nog inte många utav er därute som vet att min stora barndomsdröm var att bli just en tornadojägare, kanske inte den vanligaste bland drömmar hos små flickor, men när något väl fångat mitt intresse så har jag svårt att släppa det. Som den gången jag hade tittat på "G.I Jane" och snaggade av mig allt hår... very bad idea.
Men det gick helt enkelt inte att stoppa den tanken när den väl satts i rullning, mamma bönade och bad mig om att inte raka av allt, men jag hade redan bestämt mig. Och är ni riktigt snälla kanske jag visar er bilder ifrån den lilla obekväma episoden av mitt liv.
Men bara kanske. ;)

-D.

Fell on my butt...twice.


Det var "svinkallt" ute som dante sa, men vi trotsade kylan och tog oss en rejäl långpromenad i solskenet genom både skog och asfalt, och jag själv som brukar ha lite kontroll på fötterna gjorde två riktigt fina vurpor och landande på arslet både gångerna, men jag föredrar det framför dante`s "lägga-sig-raklång-med-fejset-i-snön" vurpa. Fast nu känns det att man fallit på rumpan, känns som om jag brutit både ett och ett annat rövben under det som skulle ha varit en "hälsosam" promenad. Och när jag stannade upp för att fotografera en skogstokig dante stannade även han upp, stirrade ilsket på mig och fräste "Vad glor du på egentligen?"
Mjo, tack för den du.



Men nu är vi hemma och jag lade mig en stund på soffan för att vila både ben, arsle och min stackars mage som jag fick nå så bedrövligt ont i när vi kom hem, poor, poor me. Så idag blir en lika lugn dag som gårdagen, dock bara skamligt mycket skit på tv:n idag så det får nog bli tv-spel för hela slanten, "Silent Hill" eller "Resident Evil", det återstår att se.

Ha en fortsatt bra dag därute mina kära läsare, och akta röven, man vet aldrig när den kan ligga risigt till.
Vi hörs av lite senare.
-D.


Happy birthday pretty girl!


God morgon, 08:30 imorse vaknade jag av att min telefon ilsket skrek; "God mooorgon, det är dags att gå upp nu lilla sömntutaaan!". Note to self: Måste byta larm-signal.
Igår kväll tittade jag som planerat klart på "Fight Club" och fnissade roat för mig själv när jag såg Brad Pitt göra sin förstaklassiga volta med cykeln samtidigt som jag mös ordentligt med glass, godis och popcorn. Jag brukar ha svårt för att kunna sitta och skratta sådär helt i min ensamhet, men då och då dök det upp en scen som jag glömt och som en glad överaskning kom bara skrattet farandes ut ur truten, den andra scenen som fick mig att göra det var när han hysteriskt börjar skrika; "Whow! Whow! Whow! Ok, you are now firing a gun at your 'imaginary friend' near 400 gallons of nitroglycerine!!"

Men nu ska jag sluta prata om gårdagens film, jag tänkte bjuda på något annat idag faktiskt.
Är det någon annan än jag därute som minns "Kerrang`s" älskade seriefigur "Pandora"? (Nu har inte jag öppnat en "Kerrang" på ett ex antal år, så jag vet inte om hon fortfarande publiceras i tidningen.) Jag hittade ivarjefall massor av mina favorit serie-strippar med denna kultfigur som förgyllde min barndoms, tråkiga kvällar. Och henne måste jag dela med mig av, so here you go:



(Det är så här man borde dricka kaffe.)

Hmm.. det finns faktiskt inte så mycket mer att skriva om en lördagsmorgon, mer än att jag nu tänker dricka upp den sista slurken kaffe i min blåa mugg och sen dra ut sonen på en långpromenad i det härliga vårvädret, och jo jag vet att det är snö, is och tjugofyra minusgrader, men det är vårväder ändå!

Sist men inte minst vill jag utbringa ett fyrfaldigt leve för den vackraste tvåbarnsmamman på våran sida av planeten jorden; Linda, stort, stort grattis till dig på din 25-års dag!

-D.

2011-02-18

Nu börjar fredagsmyset.



... Och Ben & Jerry`s "Chocolate Fudge Brownie" is da shit! ;)
-D.

"Du stinker."


Wow, det var längesen det tog nästan en hel dag för mig att uppdatera bloggen, men jag har en god ursäkt, sonen och jag har varit inne i stan hela eftermiddagen och haft en riktig "Mor & Son-dag". Vi tog bussen in till stan och käkade på pizzerian, jag beställde en italia och dante beställde i vanlig ordning sin älskade "krabb-burgare", där satt vi sen och mös och pratade om lite ditten och datten, sen gick vi ner till biblioteket en stund och läste lite böcker innan vi gick upp till Nöjesbutiken och köpte en enorm påse godis, popcorn, jawbreaker`s och en spel-tidning till lillen. Kan ju tillägga att kassörskan tittade lite roat på mig när jag kastade upp min jätte-påse på disken. :)



Jag lär ju berätta vad som hände på bussen på vägen hem, i förrgår sa jag och mor till dante på eftermiddagen att "Ikväll måste du duscha, för nu stinker du snart", och idag när vi satt oss på bussen som var full i folk som skulle åka från arbete och skola fick han sin ultimata hämnd, utan förvarning säger ungen plötsligt med väldigt hög röst; "Men när vi kommer hem mamma, då måste du duscha, för du stinker!", alla huvuden i bussen vände sig mot vårat håll och ungfan flinade ondskefullt åt sin nu kräftröda mamma som nu hade dragit ner mössan till hakan och satt och hoppades på spontan självantändning.
Tack för den du, ungj**el!

Så nu sitter jag här med en kopp kaffe och väntar på att det ska bli kväll så jag får titta på "Fight Club" och äta en massa onyttigt, men nu ska jag vara lite social mot syster yster.
Hoppas att alla har en riktigt bra fredag därute i stugorna!

-D.