2011-01-31

Värdigheten smyger sig tillbaka.


God Eftermiddag.
Jag har just lagat iordning en stor gryta chili con carne som står på dagens meny, tänkte först knåpa ihop ett inlägg då det den här helgen har varit väldigt tyst i bloggen, ve och fasa! Men precis som titeln säger så börjar min värdighet sakta men säkert, krypa sig tillbaka, inte ännu helt återställt, och det kommer förmodligen att dröja innan det är tillbaka till sitt forna jag. Men men, som man bäddar får man ligga!

Jag är också glad att berätta att min kamera har blivit lokaliserad och är snart tillbaka i mina händer, då ska jag allt bjuda er på en bild-kavalkad tills ni mår illa bara som tack för ert tålamod när det gäller bristen på både bilder och inlägg de senaste dagarna. :) Jag återkommer även senare till kvällen efter jag fixat klart min lillasysters nya blogg, men tänkte svänga ihop en liten kort sammanfattning åtminstone.


Hoppas att ni alla mår bra, så hörs vi sen.
-D.



2011-01-30

"Someone kill me, please?!"


Söndags morgon, jag låg i mardrömslik koma hela dagen igår, faktiskt fram till imorse...
Och allt började egentligen i fredagskväll, drack lite vin med mor, lyssnade på bra musik och gjorde lite hembakad pizza. Lung och fint, än så länge.
Sen gick vi ner till pizzerian som hade lite ståhej med en "Akustisk hårdrocks-kväll", mycket trevligt folk, träffade gamla vänner, och mycket bra musik. Lungt och fint, än så länge.
Pizzerian stängde framåt nattkvisten och de allra flesta gick hem, förutom jag själv och ett okänt antal andra människor som drog vidare in mot klubben för att efterfesta, mycket alkohol, dans och bra musik. Lungt och fint, än så länge.
Framåt morgonen stängde även klubben och några av oss drog vidare upp till en replokal för fortsatt efterfest, och det är nu, saker och ting börjar spåra ur. Alldeles, alldeles för mycket alkohol förvandlade den jessica ni alla känner in till ett handikappat, efterblivet monster som inte kan minnas sina egna hemska, bravader. Om det inte hade varit för att en väldigt godhjärtad och starkmagad Tobbe som fick agera personlig assistent/barnskötare hade jag nog legat halvdöd och nedspydd i en snödriva någonstans bortom "Norvalla".

Tusen tack igen tobbe, jag kan fan inte tacka dig nog för ALLT du gjorde för mig, och samtidigt vill jag be dig tusen gånger om ursäkt för ALLT du gjorde för mig.

Och ja, eftersom att kameran för tillfället inte är min ägo, får ni vänta med att se bilder vid ett senare tillfälle.
Nu tänker jag pallra mig ut på en promenad och försöka få lite av mina krafter tillbaka.
Thank you blogspot, and good night!
-D.

2011-01-27

Den döve och den blinde.


"Fejja, kom hit.", "Feejjaaa?!", "FEEEEEJJJJAAAA!!"
Detta är vad grannarna just hörde när jag försökte ropa in en skällande, stendöv tax som skällde halvhjärtat på den hotfulla postbilen som just åkte förbi. Efter det sista ilskna vrålet vände hon nonchalant det gråa, rufsiga ansiktet mot mig och tittade oförstående på min mun som tycktes ropa något, men eftersom att hon inte kunde höra vad det var den ilsket studsande varelsen med kräftrött ansikte försökte förmedla antog hon att det var nog inget viktig och lufsade vidare igenom snön för att undersöka om det kanske låg något riktigt smaskigt vid fågelmaten.
Samma procedur som alltid när det är dags att ropa in hunden.

 Det är det bara hon och jag hemma, den döve hunden, och den blinde människan.
Jag har plockat ur torktumlaren och vikt tvätten, plockat i lite i diskmaskinen och ska alldeles strax dammsuga, och nu sitter jag och tittar mig runt omkring om det finns något mer som borde göras, men jag ser inget, men jag vet att om jag frågade mamma så skulle hon kunna peka ut sjutton saker bara i köket som behövs göras. Ibland verkar det som om mina ögon inte fungerar likadant som andra, "normala" människors. Men jag är ju inte blind, det är det som är så bizzart med det hela, vad är det för fel på min syn som gör att jag inte ser det andra ser, och varför jag ser saker som inte andra gör?
Det är så jävla frustrerande. Man blir arg och frustrerad på sig själv jämt och ständigt, eftersom att man vet att andra runt omkring en drabbas utav det och för dom är det ännu mer frustrerande.

Nåväl, nu ska jag ivarjefall dammsuga, och när dante kommer hem ifrån marita ska vi ut och ta en sväng i pulkabacken innan det är dags för att titta på "Transformers".

"Project J", signing off.
-D.

2011-01-26

Tacos, yippie-kay-ay!


Här hos oss hålls det på och lagas tacos, satiken så mumsigt!
Mor och jag har just tittat färdigt på "Resident Evil - Afterlife" eftersom att hon inte sett den ännu, sen har hon hyrt "Transformers"-filmerna som vi ska titta på imorgon eftersom att jag inte har sett dom ännu, och dom är tydligen ett måste att se då lina och mamma tittade storögt på varandra och såg ut ungefär så här;


...när jag berättade att jag inte sett dom.

Men nu är det dags för mat, så jag återkommer lite senare.
-D.

"Det här var spiken i kistan."


Så sa min 5-årige son till mig när jag sa till honom att han inte fick läsa böcker när klockan var strax efter tio igårkväll och förklarade att det var sovdags. Då ansåg han att morsan var den elakaste och grymmaste människan som någonsin gått i ett par skor. "Men du är inte kung!" fräste han ilsket, "Det kan du ge dig på att jag är" fick han till svar och där var diskussionen över, förutom ett bittert; "Huh-h!" innan han vände ryggen mot mig och satte armarna i kors.

Det vart inget inlägg igårkväll eftersom att jag var så groteskt trött, plus att när jag hade tagit min kvällsmedicin så vart jag ganska fluddrig och då är det icke en god ide att skriva blogg!
Men imorse for vi upp, svepte lite kaffe och for sedan iväg till Örebro för att ta Dante till tandläkaren igen. Trött som en gris satte jag mig i bilen och drog på Therions "T.O.F - The Trinity" på ganska hög volym två gånger på raken innan morsan höll på att få frispel och tyckte att det var alldeles för tidigt på morgonen för therion och slog på radion. :) När vi kom in till tandläkaren vart dante som vanligt varmt mottagen och han pratade glatt med tandläkaren om allt mellan himmel och jord, fick trycka på knappen till vattenkoppen och välja en leksak ur "skattkistan" då han var så duktig, han valde en pantertatuering för att matcha sin spider-man tatuering han fick sist han var där. :)
När vi var färdiga hos tandläkaren åkte vi till Rusta, där handlade jag bl.a en maaassa gott till kvällen då hade jag hade tänkt ha en liten myskväll, kanske med tv-spel, kanske med ett dåligt tv-program eller en film, jag har inte riktigt bestämt mig riktigt ännu märker jag. Sen vart till Willy`s för att handla mat och sen tog vi "lunch" på McDonald`s då dante hade bestämt sig för att han ville ha "krabb-burgare" minsann, det var sjukt längesedan jag åt där och jag hade helt glömt bort hur brutalt god en vanlig choklad-shake är. Yumm-iiie! Dante gjorde en riktigt snygg grej när vi var därinne, det var nämligen så att när vi satt oss hade dante en ganska hög ljudnivå på rösten när han pratade så mor demonstrerade med handen att han skulle försöka prata med "små bokstäver", han tog det bokstavligt talat och när han fick syn på att en flicka vid bordet hade samma happy-meal som han själv skulle han visa det för oss utan att egentligen prata så han satte ihop två fingrar som Robert de niro`s "Im watching you"-gest i "Meet the Parents" och pekade först på sig själv, sen på flickan och sedan på hamburgaren för att visa att hon där borta hade minsann en likadan. Det såg så iskallt gjort ut så vi kunde inte hålla oss för skratt och det verkade förvirra honom lite att vi skrattade åt honom när han gjorde något som vi bad honom om; "Varför skrattar ni åt mig för?!". :)



Men nu är vi hemma och har kokat en full kanna kaffe för att vakna till efter dagens bravader, eller ja, jag sitter här och skriver och dricker kaffe, efter kaffe, efter kaffe och lina och mor ska in till stan en sväng för att hämta ut paket och hyra en film till kvällen, vilken tur att jag köpte en massa gotte då!


Leveransen från "Amuletten" igår innehöll stenarna ni ser på bilden och en tillhörande påse att förvara dom i, dock var Hajtanden som jag skulle ha tydligen tillfälligt slut och var inte med. :( ...Men anywho, stenarna ni ser på bilden är: Månsten, Akvamarin, Iolit, Bergskristall, Ametist, Gul Jaspis och Rosenkvarts.
För att veta deras olika egenskaper och användningsområden, klicka på namnen.

Nu ska ta mig en till kopp kaffe, på återseende mina vänner.
-D.

2011-01-25

Från slime, till gegga-mojja.


...nu snackar vi hjärnfunktion alltså, somnade till en liten stund uppe på soffan så nu känner jag mig liiite, liiite piggare fastän jag den ena foten i koma, och den andra i vaket tillstånd. Men nu är det ju åtminstone lite balans på vågen. Kaffet står och brygger, (alldeles för sakta kan jag tillägga) och här sitter jag och vaggar fram och tillbaka som en nyintagen mentalpatient.

Har tänt rökelsen, chakra-ljuset och de två stora vita ljusen som skrivarsällskap, passande är det också eftersom att jag nyss plockade in varorna som mor har beställt ifrån "Amuletten", så nu väntar jag bara tålmodigt på att hon ska komma innanför dörren så att hon kan få öppna sitt efterlängtade paket, vad som finns i, det får ni allt vänta med att se tills jag själv gjort det. :)

Har noterat att jag inte har lagt upp någon riktigt fulbild på mig själv, so here goes, den passar alldeles utmärkt till det här tillfället eftersom att just nu känner mig precis som jag ser ut på bilden.


Det är en oerhört vacker bild om jag får säga det själv, det är jag och min väldigt, väldigt gode vän och barndomskamrat Norèn som spårar ur lite efter en hårvisning. Håll till godo.

-D.

En sömnlös skitnatt.



Sitter här med vad jag tror är min nionde kopp kaffe och försöker återvända till dom levandes värld, har haft en helvetesnatt av känslor som stormat runt i både kropp och själ hela natten lång, så nej, någon sömn har det inte blivit för min del, så vid sextiden "smög" jag ner med en flodhästs elegans för att slå på kaffet, och väckte mor med min morgonmarsch ned för trappen. Men hon skulle ändå tillbaka upp till huset nu vid åtta-tiden så det verkade inte göra så mycket trots allt.
Dante har inte vaknat ännu så jag funderar lite på vad jag ska sysselsätta mig med för att inte somna vid datorn, först efter att jag konsumerat min termos med kaffe och alla sysslor är gjorda naturligtvis. Det står verkligen alldeles still i huvudet, det är tomt, blankt, ur funktion.
Brain out of service.

Så vad sitter jag då här för och rabblar? För att jag inte har något bättre för mig helt enkelt, och för att rabbla på om precis ingenting råkar vara en kvalitè jag besitter, och du läser ju fortfarande, eller hur?
Nej nu får jag fan ge mig, men god morgon på er ivarjefall, jag återkommer när jag har något vettigare att säga, om jag överhuvudtaget kommer att ha det idag.

-D.

2011-01-24

Öronbedövande allsång.


På eftermiddagen kom min överaktiva syster upp, hon stod helt plötsligt bara där i dörröppningen med sina ledsna hundögon och var alldeles rödgråten. Det såg verkligen ut på henne som att någon mer dött, tack och lov så var detta inte fallet, hon hade bara vinkat av fästmannen till spanien och det kändes tydligen... inte alls bra. :) Jag kokade lite te och visade henne de nyupptäckta albumen, och ja, det gjorde ju inte direkt saken bättre, men hon fick ju tänka på något annat än fästmannen en lite stund åtminstone.
När mamma kom hem från Nora efter att ha köpt nya album att sätta fotona i brast det igen för henne, så hon gråter hejdlöst och gastar samtidigt "Jag är sååå meeesig!", det har inte varit en lätt dag för lilla lina inte. :)

Men allt vart bättre när hon fick sitta i köket och väldigt, väldigt falskt sjunga med till alla möjliga hemskheter till låtar under tiden mamma lagade mat och var nära en hjärnblödning. (Haha, och så säger dom att det är jag som har adhd!) Men sen spelade lina "Im gonna be, (500 miles)" med "The Proclaimers", och då vart det jävlar i mig fart i familjen malms kvinnliga befolkning, både jag, lina och mor stod och vrålade med till låten för allt vad vi förmådde och tog banne mig i ända från tårna, det lät i n t e bra, det var en falsklåtande allsång, men det var skönt att få släppa lite på trycket. :)

Efter en jättegod måltid med mammas nya recept på köttbullar med tomatsås och penne, frågade jag om vi alla skulle ta en promenad. Dom såg faktiskt lite tveksamma ut när ögonbrynen for upp och dom tittade frågande på varandra, och svarade sen lite halvhjärtat "Jaa-a-e, det kan vi väll göra."
Sagt och gjort, i med ungen i overallen, på med selen på hunden som jag först lyckades sätta upp och ner, och väldigt varma tennis-skor på lina, (sarkasm) och sen bar det iväg i riktning mot gyttorp`s stallet, dante sprang tametusan hela vägen runt den långa biten i tappra försök att undkomma sin egen skugga och tävla med den 16-åriga rekordlata hunden.

Den här kvällen har bjudit på mycket skratt och galenskaper, det är allt tur att man har en sån galen, härlig familj, det tackar vi och bockar för! :)




-D.

The Mean Kitty Song.



En riktigt skön snubbe, och en riktigt söt jävla katt. :)
Enjoy!

-D.

En fågel fenix ur askan.



Hemma, dags för att slappna av, låta allt det jag såg sjunka in och ta itu med det.
Det var som att kliva in i en byggnad i Silent hill, vart man än tittade så var det sönderbränt, brunt och flagnat, eller nedsotat, infernalisk förödelse var man än vände blicken. Allt var kaos, upp och ner och ut och in. Att någon en gång bott där var svårt att föreställa sig när jag gick i de sotiga ruinerna och såg på de smälta ting som en gång var mina morföräldrars saker. Morfars askkopp stod kvar på på bordet, med fyra fimpar kvar i, det var allt han hann röka den förrädiska kvällen, fyra stycken... han som lätt kunde röka ett paket per kväll. Under vardagsrumsbordet låg ett omkull vält glas som fallit till golvet, och ytterligare ett på bordet, täckta i en brunaktig tjära. Glasen dom drack ur samma kväll.
Vart man än satte sina fötter så fanns där krossat glas, is, en omkull vält möbel eller brända plankor som fallit från taket.
Jag gick upp för trappstegen som ledde till övervåningen, man skulle ju kunna tro att det var mindre förödelse där, men jag hade fel. Lågorna hade lyckats hitta dit också.
Jag gick in i det rummet som jag en gång i tiden sov så ofta i, det var inte längre den fridfulla lilla fristad som jag en gång mindes, elden hade förvandlat den till en skräck-kammare, ett stort hål i väggen gav en klar sikt in till badrummet, där fanns ingenting kvar att rädda. Jag vände om och gick igenom hallen in till deras sovrum, sängen dom en gång sov i var täckt av möbler och en inslagen dörr, det var också i den sängen, mormor somnade in... jag ville brista, gå sönder i tusen delar och bli ett med huset.
Dom syner jag fick bakom ögonlocken vill jag inte ens berätta om, jag börjar gråta av att bara tänka på dom nu, när det fått sjunka in en liten stund. Vi gick in till garderoben där det stod gamla filmer som kunde räddas ur sina halvt smälta fodral som vi tog med oss ut, men innan vi åkte hem tog vi en sista titt på nedervåningen.
Det var då jag förstod varför jag drogs till huset igår, varför jag överhuvudtaget skulle dit.

Hela huset har redan nogrannt sökts igenom av mamma, ronny och robert, varenda liten tum, men jag lutade mig ner vid några filmer under den gamla tv:n för att se om där fanns någon att rädda, och där... där stod det två breda album, fotoalbum. Jag tog tag i den ena och öppnade upp den försiktigt, tiden kändes nästan som om den gick i slow motion, där dök ett foto upp på mig, lina och mormor där vi alla står med varsit fånigt leende på läpparna. I lite chock för att ingen tagit reda på dom tidigare sa jag högt till mamma som stod med ryggen vänd mot mig vid det gamla vitrinskåpet och pillade på en nedsmält speldosa i ett försök att få den att spela en sista gång; "Nämen, åh, vad fint..", hon säger förvånat "Vadå?" utan att vända sig om med blicken fäst vid dosan, jag går fram till henne med albumet i handen och visar henne vad jag hittat.
En sån glädje som jag såg i min mammas ögon och ansikte när hon tittade ner på albumet är nog inte vanligt att man får uppleva i vår dystra tidsålder, "Vad i?! Var hittade du den?!", "Det är två stycken." svarar jag och går och hämtar den andra och överräcker till henne.
Jag är så tacksam över att få sett henne i det euforiska tillståndet, jag har nog aldrig någon sett något liknande, det var en slags lättad, chockad, överlycklig glädje som spreds över hela ansiktet på henne.
Tydligen har både hon, ronny och robert varit i det skrymslet och tittat med ficklampor, men inte sett dom. Hade jag inte noterat dom, hade dom försvunnit in i glömskan tillsammans med huset när det rivs. Där bland all bråte och aska, fanns en liten fågel fenix i form av två fotoalbum.

Jag skulle dit för att hitta dom albumen, det är jag mer än övertygad om. Och jag är inte ensam om det.
Allting har en mening, allt som syns, allt som hörs, allt vi tror oss se. Det är min bergsfasta tro och övertygelse, sen får vilken självutnämnd, allvetande skeptiker som helst säga vad dom vill, inget kan ändra på det jag vet är sant.

Ha en fortsatt bra eftermiddag, så återkommer jag till kvällen.
-D.

På väg mot det utbrända huset.


När jag släpade mig upp ur bädden imorse gick i vanlig ordning ner till mor för att dricka kaffe i skenet av tända ljus och lyssna på lite lugnande musik, ljusen var tända och musiken var på, men inte kaffebryggaren.
Så jag ställde mig och laddade den och slog sedan på knappen, men den jäveln började inte lysa eller göra sitt gurglande ljud, då utbröt paniken i kroppen, jag gav ifrån mig ett mig ett svagt, gällt ångestfyllt "Neeeej, neeeeejjj!". Morsan började garva och var väldigt road, hon hade aldrig hört ett sånt panikslaget ljud förut för att en kaffebryggare inte ville starta och fnissade fram att "sladden är inte i". Problemet löst, stoppade i kontakten och så funkade den fin, fint igen. :)

Men nu sitter jag och försöker förbereda mig mentalt.
 Jag och mor ska alldeles strax upp till mormor och morfars hus, så att jag får se det innan det rivs till grunden, vi ska passa på att plocka ut lite saker när vi ändå är där.
Ursch, det pirrar i hela kroppen, jag har inte sett det ännu, bara utsidan lite snabbt när man åker förbi på vägen in till stan. Men jag måste dit, jag dras dit av någon anledning, jag behöver nog se det, och om jag inte går in och tar en sista titt på det vet jag att jag kommer ångra det när det väl är borta.
Så nu sitter jag, mor och min morbror robert och dricker en kopp kaffe innan jag och morsan åker upp och robert stannar kvar hos dante.
Wish me luck.
-D.

2011-01-23

Ett par självdestruktiva steg.



Hemma igen, det vart en udda promenad ska jag säga.
På vägen ner mot byn njöt jag av den sköna luften runt omkring mig, tittade på de snötäckta granarna och var allmänt tillfreds med stunden, men när jag kom till affären ville jag inte sluta gå, stegen ville bära mig vidare mot ett utbränt hus som som en gång var mina saliga morföräldrars hus, så jag fortsatte. Jag svängde av vid en vägkorsning och och började vandra upp längs den lilla skogsstig som jag alltid brukade ta som barn när jag skulle hem till dom, jag brukade alltid finna den lilla stigen så fridfull och vacker, tät skog med en liten porlande bäck halvvägs igenom, jag kunde fastna där i timmar och leka, titta på grodorna i bäcken och klättra i träden, men nu fann jag den bara störande, den var nästan hotfull även om den inte förändrats mycket alls. När jag kom till slut av stigen och såg gatan dom bodde på tog det tvärstopp, hjärnan hejdade mig och skrek "Vänd om ditt självdestruktiva mongo!", så där stod jag i skogsdungen och såg allmänt fånig ut en stund medans hjärnan och hjärtat kompromissade om jag verkligen skulle fortsätta gå.
Jag vände om, jag gick ner längs stigen igen och gick tillbaka till affären, köpte snus och en "Monster" energidryck och vacklade sedan hemåt.
Nåväl, lite frisk luft fick jag ju ivarjefall.

-D.

Dags för en förmiddagspromenad.


God morgon, eller god förmiddag kanske låter bättre.
Det snöar för fullt här, tiotusentals små snöflingor singlar ner utanför fönstret samtidigt som jag sitter här med min kopp kaffe, dante sitter mittemot och äter rostmacka och ett glas mjölk och babblar glatt på om att han snart ska gå över till marita. Då får jag ta min promenad själv idag då, måste ner till affären eftersom att jag just tog min sista, ack så värdefulla snus.
 Sen får vi väll se vad dagen har att bjuda på, blir nog en ganska stillsam dag misstänker jag.


-D.

Nattliga observationer och funderingar.


Jag har precis stoppat in en snus, så nu måste jag underhålla mig lite tills jag äntligen får lägga huvudet på kudden och sluta ögonen och fara iväg in i drömmarnas värld. Haha, inatt hade jag förresten en väldigt realistisk dröm om en vän till mig, den var så verklig att jag faktiskt kunde känna ett pirrande i kroppen, inte alls obehaglig på något sätt utan den var faktiskt väldigt ..."mysig" kanske man skulle kunna säga. Den dök upp nu helt hux-flux i huvudet när jag började tänka på att få drömma. Hoppas jag drömmer samma dröm inatt igen. :)


Dante ligger här brevid och gnyr till ibland, och ibland gnyr han till eller halv-gråter i sömnen, som i en slags drömterror, usch stackars lillen... det har varit alldeles för mycket förändringar för honom den senaste tiden, inte bara den senaste tiden heller utan alldeles för mycket har nog skett under hans korta lilla liv. Han saknar sin pappa så fruktansvärt mycket, och jag vet inte längre vad jag ska säga, eller ens hur jag ska trösta honom, och nu saknar han inte bara sin pappa utan han saknar morgan väldigt mycket också, det märker jag på honom och han säger det också ibland. Det är inte lätt att förklara för ett barn hur kärlek fungerar, att ibland finns det stunder i livet då man inte har något val, hur mycket man än älskar någon, den enda kärleken jag har kunnat förklara för honom är den som han och jag delar, den gränslösa, den utan ett slut. Och den förstår han, varje dag tittar han någon gång till på mig med en söt liten beundrande blick och med en sån kärlek i rösten så att man nästan blir gråtfärdig, och så säger han "Jag älskar dig mamma", eller "Kan jag få en puss och kram?". Han vet att mamma försvinner aldrig, hon är alltid där, 24 timmar om dygnet, har alltid varit det och kommer alltid att vara det, det är bara han och jag nu, eller på något sätt så känns det som om att det alltid varit så, och det har det också på ett sätt, det har alltid varit han och jag mot världen. Han är min, och jag är hans. Vi behöver ingen annan, men det är väll klart som fan att ens hjärtat krossas när man hör sin son snyfta i sömnen?! Jag sitter här med gråten i halsen efter att lyssnat på hans hjälplösa, tysta gråt.
Jag blir så jävla, förbannat arg, han förtjänar inte det här! Usch och fy fan...

Nu satte jag mig precis hos honom när han vaknade till i ett ytterligare yrvaket gråt, jag frågade; "Men vad är det gubben?" och strök honom på ryggen, han tittade sig förvirrat runt i kring och snyftade fram "Jag har studsat för mycket!", "Nej då, det har du inte, det var bara en dröm." svarade jag, höll om honom och strök honom över huvudet när han vart nästan panikslaget ledsen, "Nej! Det var ingen dröm!". Han är helt övertygad om att det inte var någon dröm, att det var på riktigt, att han studsat sig själv till ett panikslaget gråt. Sen lade han huvudet på kudden igen och somnade blixtsnabbt om. Heaven, help me.

Det vart uppenbarligen ett sentimentalt och allvarligt inlägg detta, men sådana måste man ju också ha, och det kommer ju direkt ifrån hjärtat så vad är det som är så fel med det? Som min mamma säger "Man får vara ledsen om man vill, man får vara arg också om man vill, man får skrika", och det är det min blogg är till för, få ur mig alla mina känslor, vare sig det är rädsla, glädje, sorg eller ilska. Inte bara "Idag har jag skurat golvet med en ny mopp från Vileda". Det här är jag, jag är en härdad människa som har upplevt alltför mycket sorger och hemskheter i sitt liv, men jag är också en ganska klok människa, så därför förstår jag också att utan känslor och upplevelser, bra som dåliga, hemska som underbara, sorgliga som roliga, är en del av livet, och utan dom står vi bara stilla i ett vaccum utan varken glädje eller sorg, vi utvecklas utav våra känslor och upplevelser, hur hemska eller hur underbara dom än må vara, till starkare, kraftfullare individer som är redo att möta det som komma skall.
Vi ges aldrig mer än vad vi kan hantera.

-D.


2011-01-22

Go`kväll.



       Dante och jag sitter och tittar på "It only hurts when i laugh", äter lördagsgodis, kramas och garvar hysteriskt åt dom brutalaste smällar och fall. Idag har varit en betydligt lugnare dag än gårdagen, eftersom att mor jobbar natt så gäller det att smyga och vara tyst så att man inte väcker henne, åminstone inte förrän runt två, halv-tre tiden, så vid ett tiden gick jag ner för att tyst och smidigt sätta på kaffet och satte mig vid datorn vid köksbordet och knappade så tyst som möjligt, ronny tittade med låg volym på tv:n och dante, ja dante, han var ungefär lika tyst och smidig som en bärsärk i riddar-rustning där uppe på övervåningen, han gav ifrån sig olika stridvrål, sprang i hallen och ställde sig och vrålade i trappen på mig för kung och fosterland "Mamma, det är fåret Shaun på tv:n!!!!", och jag ilade upp för trappen, tystare och fortare än någon någonsin ilat och gav ifrån mig ett väldigt tillsägande och varnande; "Sccchhhhh!". Men jag tror det gick ganska bra ivarjefall då mor kom upp vid två-tiden och var sådär lite nyvaket förvirrad som bara en nattarbetare kan vara.

Efter en onämnbar mängd kaffe tog jag med mig dante ut på en promenad, vi gick en sväng runt byn och dante var ovanligt kvick i benen idag måste jag säga, sprang som en vilde och attackerade små, oskyldiga snödrivor och hoppade på dom, en gav tillbaka med en hal isfläck som han drog ikull sig på, men han for upp på benen igen, sa "det gick bra mamma" och rännde vidare. När vi kom hem gick han över till marita för att terrorisera henne och "onkel göran" en liten stund och jag tog en välförtjänt stund helt för mig själv, lovely.

Men sen vart det dags för mat och vilden kom hem igen, åt pannbiff och potatismos med kantarell-sås, och for sedan upp för att titta på sin nya Kalle Anka film, och sen dess har vi befunnit oss här på rummet, och efter vi tittat klart på "It only hurts when i laugh" ska jag sätta mig och fixa ännu mer på den förbannade designen då det verkar som att den krånglar på vissa datorer och gör hela sidan alldeles kolsvart, s u c k, curse you all blogs.

Men nu åter till min son och lite gammal hederlig skadeglädje.
-D.



"My mama told me when i was young
Said sit beside me, my only son
And listen closely to what i say
And if you do this it'll help you some sunny day

Oh, take your time, don't live too fast
Troubles will come and they will pass
You'll find a woman and you'll find love
And don't forget that there is a someone up above

And be a simple kind of man
And be something you'll love and understand
Baby be a simple kind of man
Oh, won't you do this for me son if you can

Don't get your lust from the rich man's gold
All that you need now is in your soul
And you can do this, oh baby if you try
All that i want from you my son is to be satisfied

And be a simple kind of man
And be something you'll love and understand
Baby be a simple kind of man
Oh, won't you do this for me son if you can

Oh, don't you worry, you'll find yourself
Follow your heart and nothing else
And you can do this, oh baby if you try
All that I want from you my son is to be satisfied

And be a simple kind of man
Be something you'll love and understand
Baby be a simple kind of man
Oh, won't you do this for me son if you can
So baby be a simple, be a simple man
Oh, won't you do this for me son if you can"

Shinedown - Simple man

-D.

2011-01-21

Röksugen.


...Man blir ju inte alls röksugen när man tittar på en film med en man som röker åtminstone en cigarett i varje scen, nej, inte alls. Det är därför jag har två snusar inne, för jag är inte ett dugg röksugen. Inte det minsta.
Ljuger just nu gör jag inte heller, nej, inte alls.
Men allvar nu innan jag börjar tugga fradga och bita sönder mina fingrar till blodiga stumpar, jag hade faktiskt något att säga, som ni säkert märkt så har jag slutat med de engelska versionerna, jag har varken energi eller ork till det, och rent ut sagt så dödade det verkligen min skrivar glädje att skriva ett långt jävla inlägg, och sen skriva och översätta samma inlägg, så det projektet fick avslutas och mina läsare utomlands får fortsätta med att översätta mina inlägg i google, även om den översätter något sjukt dåligt! (Vilket var varför jag vill översätta dom själv från första början.)
Så nu vet ni det och mina förpliktelser är utförda, så nu ska jag återgå till filmen som inte får mig att vilja röka, nej, inte alls.

-D.

"Ursäkta mig mamma, men jag måste ta ett samtal."


Min unge är skum, för det första när vi skulle börja vandra nedåt affären fick han för sig att han skulle ha solglasögon på sig idag, "för tänk om det började regna", ja det skulle ju verkligen vara ett bra skydd mot regn; solglasögon. :) Men när vi gick hemåt från affären hand i hand och vi började närma oss huset släpper han helt plötsligt handen och säger "Ursäkta mig mamma, men jag måste ta ett samtal" med en väldigt allvarlig ton, lyfter upp handen mot örat och svarar "Hallå?"  till sin hand, det var tydligen wilma och alva som ringde i den osynliga telefonen. Jag stod bara där och såg ut som en överaskad fågelholk, tänkte att nu har han tappat förståndet, vilket 5-årigt barn pratar på det där sättet? "Ursäkta mig mamma, men jag måste ta ett samtal"... det känns lite som om jag borde börja dumma ner mitt ordförråd lite, för han är verkligen lillgammal, både till språk och beteende.

När vi var hemma igen inväntade vi Eva, brorsan och barnen som skulle komma på fika och fira ronny, så ronny gjorde iordning världens tamefan, godaste varma smörgåstårta och bjöd på. Naturligtvis bjöds det på annat också, men den var så kusligt god! :) Så det har varit en väldigt trevlig dag för alla parter med mycket skratt, konversation, lek och bus. Så jag ligger just nu och jäser för fullt i sängen i väntan på att "Constantine" efter att ha smällt i mig min andra, enorma bit smörgåstårta.
Hoppas ni har en riktigt bra fredag och skämmer bort er själva riktigt mycket. :)




-D.

Jag har torrt...


...jäkla snus, gick in på "Jasmine" igår för att köpa snus, det borde jag nog inte ha gjort, för det första märkte jag att det gick ut för ett år sedan och det är torrt så in i bomben, det känns som att stoppa in en te-påse under läppen och suga på, ger ungefär samma effekt också. Så efter att jag druckit upp mitt kaffe måste jag tralla ner till affären för att köpa nytt, lite färskare snus.
Nu har jag varit rökfri runt 2-3 veckor snart, jag borde nog ha provat att börja snusa istället för länge sen, dessutom är det mycket skönare när man ligger i sängen på kvällen och skriver blogg t.ex, eller tittar på film, att bara stoppa in en liten lakrits smakande kudde, istället för att klä på sig och gå ut i kylan och huttra och skaka tänder.

Men annars är väll allt ungefär som vanligt på morgonkvisten här i hushållet, förutom att ronny är ledig och sitter och tittar på "Salt", dante tittar på barnprogrammen på tv:n i vårat rum, mor pratar i telefonen, och jag, ja jag sitter här och skriver och dricker kaffe. Fast nu är snart kaffet slut vilket innebär att jag ska börja röra ner mot affären, på återseende mina kära läsare.

"Den som aldrig gjort några misstag har aldrig försökt att göra något nytt."
-Albert Einstein.

-D.

Ensam med mina tankar.



Här ligger jag nu, trött och orkeslös, men ändå inte så pass så att jag kan sova.
Det är nu dom börjar smyga sig på, tankarna, tankarna om allt jag inte vill tänka på, ...men vet ni vad?
Den här gången verkar det inte vara fallet, jag har bra tankar, positiva tankar som ser fram emot en ny morgondag. Jag tänker på hur tacksam jag är över att ha en sådan fin, kärleksfull och hjälpsam familj, jag är tacksam över att jag har en sådan genuint, godhjärtad son, tacksam över att ha tålmodiga, accepterande vänner som alltid finns där när världen kastar allt för hårda stenar på mig, då finns dom där, som skyddande kraftfält. Jag är tacksam över så oändligt mycket, vattnet vi dricker, marken vi går på, taket över mitt huvud, och syret vi andas.
Granarna och tallarna utanför fönstret svajar och skapar spökliknande, vackra siluetter, det är svårt att slita blicken från dom, det är så avslappnande att i stillhet bara iakta , betryggande. Och jo, tro på fan att jag är tacksam över dom också. ...kort sagt, jag är tacksam över att vara vid liv, över att få utvecklas. Det är inte alla som är så lyckligt lottade.

Nu tänker ni, "nu har hon överdoserat sin kvällsmedicin".
Jag har inte ens tagit den, och ändå känner jag mig tacksam och lycklig, det jag känner just nu är för en gångs skull inte en kemiskt framställd glädje, och det är det framförallt, som gör mig så fridfull, jag känner mig för första gången på väldigt, väldigt länge, levande.
För nu har jag fått svaren jag behövde, ett öde väntar på mig därute någonstans, och jag tänker finna det, och följa det.
-D.

2011-01-20

En riktigt härlig dag.


Gårdagen tog sin början ca 08.00 när farsan kom in och väckte mig ur min koma, det vart en hel natt med "Avatar" då jag av någon anledning fick för mig att jag absolut var tvungen att se den två gånger på raken, varken mer eller mindre. Så när han fått liv i mig med lite nybryggd kaffe-doft släpade jag mig upp och drack kaffe med pappa framför morgon nyheterna medans dante yrvaket tittade på barnprogrammen i sovrummet. Så efter några snabba koppar kaffe var det dags att bege sig iväg till tandläkaren där dante stormtrivdes då han fick trycka på knapparna i hissen, massor med beröm över hur duktig han var med att äta frukt och grönsaker, hjälpa till att trycka på knapparna på datorn, plus ett spiderman-klistermärke. :)
När besöket var klart möttes vi upp av mamma i entrèn, lade in alla våra saker i bilen och tog en promenad i det sköna vädret upp mot stan för att köpa ett sprillans nytt förråd av smink till mig för mitt ännu oanvända presentkort. Väl uppe på stan vart det ca 20 minuter tills affärerna överhuvudtaget öppnade så vi strosade runt lite för att hålla oss sysselsatta och varma tills det öppnade, med det var värt den lilla korta väntetiden då jag nu har ett nytt, förstaklassigt sminkförråd för 600 spänn efter att ha knappt något smink kvar alls.
På vägen tillbaka till bilen såg vi att dom hade öppnat en liten butik med alternativa kläder, så där var vi ju självklart tvunga att gå in för att ta en titt, och vips! ...så kom jag ut med ett nytt nitbälte alà "Vyvyan", tusen tack snälla mamma! :)

Sen var det bara att packa in sig i bilen och åka vidare mot nya mål, och det målet var en välbehövlig kopp kaffe hemma hos min moster Annelie. Jag hade ju inte sett deras nya hem ännu, och tro på fan att man vart lite chockad när vi svängde in på vad som såg ut som en slottsgård, och då säger jag till mamma; "Jag har alltid undrat vart alla dom rika örebroarna bor, nu vet jag det." Och det var verkligen en jätte-fin lägenhet vi välkomnades in i, (efter ännu en hissresa till Dante`s stora förtjusning) högt i tak och stora fönster, men min första tanke naturligtvis när jag visades runt i lägenhet var; "Hur i helsicke fick dom upp gardinerna ända dit upp!?", men sen bjöds det på kaffe och fika så jag distraherades lite från gardin-mysteriet, när dante hade fikat klart ville han gå in i vardagsrummet och titta på "Playhouse Disney" under tiden vi pratade, och dagens absolut roligaste händelse var när Annelie`s sambo marie kom hem, tog en kopp kaffe och gick sedan in och satte sig och pratade en stund med dante, och kom sen tillbaka ut i köket och donade lite vid kaffebryggaren och annelie stod brevid, (här borde det kanske nämnas att båda har kort hår och har ganska lika glasögonbågar) och dante kommer ut i köket för att säga något, stannar upp i dörröppningen, stirrar förvånat och lite smått förviratt på annelie och marie, och häver sedan ur sig; "Men?! Är ni två stycken?!". Vi skrattade fan tills vi grina, han trodde tydligen att det var annelie han suttit och diskuterat med i vardagsrummet, och hon skulle väll då i hans värld helt plötsligt ha delat på sig och blivit två stycken annelie.
Så efter en väldigt trevlig fika och pratstund åkte vi vidare till A.Q där mamma köpte gudinne- och änglakort, vi fick även med oss varsitt chakra-ljus innan vi gick upp till "Shanghai" och käkade en väldigt god, och vääääldigt efterlängtad kinamats-buffè innan vi åkte hemåt, men innan vi kom hem lyckades vi på något mirakulöst sätt, hör och häpna; Gå vilse inne på Åhlèns när vi skulle lokalisera bilen som var parkerad i deras parkeringshus, det är tydligen nån speciell jävla hiss man måste ta för att ta sig dit, man kan inte ta vilken som helst inte! ...hur i helvete går man vilse inne på åhlèns?!
Nåja, väl hemma tände vi ljus, drack te, och hade våran efterlängtade filmkväll, fast vi hann bara med att se "Inception", men den var helt klart sevärd.




Men nu återgår vi till dagsläget, och den här dagen har varit betydligt lungnare än gårdagen. :)
Vi åkte till stan en sväng, gratulerade Ronny som inte hade den blekaste aning att att han överhuvudtaget fyllde år, och kollade på den sista filmen "Salt". Och idag när jag hade sminkat mig och fått på mig lite kläder och trixat till mig lite började jag äntligen känna igen mig själv litegrann, det känns så jävla skönt att äntligen börja kunna se sig själv igen för den man egentligen är, istället för att se en främmande människa som man inte känner i spegeln varjedag. :)




-D.

Nyduschad och klar.


Hej, hej. Här sitter jag och dricker en kopp kaffe för ovanlighetens skull, har precis kommit ut ur duschen och sminkat färdigt mig då det är styvfars födelsedag idag så man lär ju fräscha till sig lite och ska snart vandra ner till affären.
Igår var en fullpackad dag så det hanns inte med så mycket bloggande, men jag håller faktiskt på och skriver om det just nu, men det kommer upp senare då det är väldigt mycket att berätta. :)
Så jag återkommer till er senare med uppdateringar från gårdagen, och om denna, soliga dag.

-D.

2011-01-18

På annan ort.


Ändrade planer, det får bli filmkväll med mamma imorgon istället då jag och dante blev med farsan hem till honom istället. Avbokade aldrig tandläkaren då det känns ganska viktigt att det blir av, så då vart det bättre att följa med pappa in till örebro eftersom att det är där tandläkaren har sin mottagning, men vi är lika glada för det och här är det dags för en helkväll med "The Bing Bang Theory" och i skafferiet väntar en påse Sourcream & Onion chips tålmodigt på mig under tiden päronsodan ligger på kylning. Men nu ska jag gå och umgås lite med mina käre gamle pappa och min lille sjukling till son.


-D.

Tisdags mys.


När mor kom hem från vår lilla hemstad Nora hade hon bl.a med sig det här:


Så nu ska här bli lite tisdags-mys, men först kommer min morbror förbi på en kopp kaffe, och semlor har han med sig också. Yum-mie!
-D.

En liten sjuk en.


Den här natten har banne mig inte vart rolig, kom inte på att jag inte tagit min medicin förrän vid 23-tiden och då är det väldigt opassande att ta dom eftersom att jag har sinnesnärvaron av en hjärndöd-zombie hela dagen efter. Så det varit en jojo-lik sömn, vakna till, somna om, vakna till, av med täcket, på med täcket, slå på fläkten, sen av med den förbannade fläkten igen o.s.v. Dante däremot, han har sovit som en stock hela natten igenom och snarkat som en fullvuxen bulldog eftersom att han blivit betydligt sämre under och ligger för tillfället nedkrupen i soffan i fosterställning med en jätte-filt över sig och tittar på "Nickelodeon" under tiden jag sitter här och dricker kaffe. Knäppte en bild på honom inatt när jag vaknade till av en snortning han gav ifrån sig, och då låg han så här:


Idag kommer jag fortsätta pyssla med bloggen och dess design eftersom att jag inte är speciellt nöjd med den, den är inte riktigt "jag". Så den ska bytas ut, ska också ringa lite samtal bl.a till tandläkaren och avboka dante`s tandläkartid. Sen får vi se vad dagen har att bjuda på, min lillasyster och mor kommer väll farandes sen efter lite välförtjänt solning och apoteksbesök, och när lina är här blir det alltid lite extra krydda på vad som skulle ha varit en helt vanlig, tråkig, vardag. :)
-D.

2011-01-17

Den röda tvätt-tunnan.


Jag vet att jag sa att jag skulle gå och lägga mig, men tro på fan att jag glömde ta min tablett försent så nu kan jag inte sova. Så fram till nu har jag suttit och fixat om designen på bloggen och försöker få lite organisation på skiten, men det är inte lätt det inte, jäkla blogspot... kanske skulle ta och byta domän när det bara vill krångla sig så förbannat! Men det orkar jag inte hålla på nu, flytta inlägg och lägga upp bilder och krångla igen så det får allt ta och vänta ett tag. Men anywayz, vad tycks om den nya designen?

Förutom det har jag följt mitt lilla tv-schema ganska bra, förutom att jag bytte ut "Top Model" mot "Cold Case"... Jeez, så väldigt intressant.

Men nu har jag verkligen något att visa er, för er som inte vet det så gick min mormor och morfar nyligen bort i en brand, och kort därefter skrev jag detta i ett försök att få ur mig lite vrede och sorg:

"Ett tomt papper, ett tomt ark.
Så känner jag mig just i denna stund, tom.

En röd tvätt-tunna är allt jag ser bakom ögonlocken, ett av mina finaste barndomsminnen, min nu salige morfar svingade mig runt, runt, runt i timmar, hans armar måste ha värkt av allt svingande, och för att inte tala om hur fruktansvärt illa han måste ha mått efter det eviga snurrandet, men det verkade inte röra honom i ryggen, allt han verkade se var den blonda lilla ull-totten i den röda tunnan som skrattade hysteriskt och såg upp på sin morfar som den starkaste mannen i världen. Hur orkade du? Hur orkade du med att svinga mig, gång efter gång, gång efter gång, år efter år.
Allt jag önskar att jag kunde få med mig ifrån de brända ruiner som en gång kallades ett hem, är den röda tunnan... en sån obetydlig sak för det blotta ögat, men för mig, är det monument av den lyckligaste tiden i mitt liv, jag hyste en sån stark beundran för min morfar och min mormor, så starka, så flitiga, och så villiga att göra precis allt för att få mig att le.
När jag var ledsen lyftes jag upp i morfars famn, placerades på hans ben och hans stora, grova, arbetarnävar höll hårt i mina små taniga händer och sen gungade han mig upp och ner och sjöng "Kopparbergs-visan", då var alla mina bekymmer borta, det var det bästa botemedlet mot allt som gjorde ont i mig. Sen skrattade han, ett skratt som bara han kunde framkalla, åratal av filterlösa John Silver var upphov till det skrattet, ett härligt, högt, hest skratt som kunde få vilken människa som helst att rycka till lite, för att sedan le.
Jag önskar så, att du nu kunde göra det igen, lyfta upp mig i din famn, krama mig och sjunga den där galna, störtlöjliga låten för mig igen, för det är fan den vackraste visa som finns... nu.
Det är hemskt hur mycket man bara tar för givet, att dessa möjligheter alltid ska finnas kvar.
Så fel jag hade, det kan aldrig mer hända, aldrig.
Det är tanken "aldrig" som väcker en rasande storm av ilska i mig, hemska, fruktansvärda och rent ut sagt vidriga tankar, en farlig person ligger dold bakom det tomma skal som är jag. Människor skulle förfäras om dom visste vad som bubblar upp i den levande vulkan av barndomsminnen som aldrig kan komma åter. Jag vill ha dom tillbaka, jag vill säga allt som jag aldrig sa, och samtidigt ta tillbaka allt det jag sade. Varför slutar vi alltid att säga de vackra, viktiga och betydande sakerna till varandra i en viss ålder och inriktar oss endast på det dåliga i varandra? Ser ni inte hur jävla sjukt det är? Ett självdestruktivt samhälle stoltserar vi med, vad är det egentligen att stoltsera med, här finns ingen rättvisa, bara olyckliga, tragiska öden som går i arv.

...Mormor, min fina, godhjärtade, men ack så kluvna och vilsna mormor.
Jag klagade alltid på att jag fått mormors haka, jag fann den alltid lite lustig, speciellt när hon åt vindruvor, då kunde jag fascinerat sitta och titta på henne när hon tuggade, hennes stil när hon tuggade påminde mig alltid om någon slags seriefigur men jag lyckades aldrig riktigt lista ut vilken. Samtidigt kunde hon dela med sig av gamla visdomsord och roliga metaforer som till och med jag använder idag, "Ja den ja, den är som en böld i röven på en cykelsemester", jag kunde skratta som aldrig förr, inte för att metaforen var speciellt rolig utan p.g.a hur hon såg ut när hon sa dom samtidigt som åt de där gröna vindruvorna. Hon trodde ju alltid naturligtvis att det var metaforen jag skrattade åt så hon vart alltid glad av det och pratade exalterat på mer och mer. Jag tänker aldrig mer skämmas för min haka mormor, jag tänker bära den stolt, för att när jag måste vända mig mot hårda verkligheten, så är det egentligen allt jag har kvar av dig... hakan.
Jag hoppas verkligen, av hela mitt brustna hjärta, att du hela tiden visste och förstod hur mycket jag älskade dig, och hur mycket jag beundrade dig, inom dig fanns plågoandar som jag inte ens kan föreställa mig, men alltid när vi var nära verkade dom försvinna och du såg bara oss, du kunde krypa ner tyst i soffan under morfars arm med en kopp kaffe och bara njuta av att se mig titta på en film, läsa en bok, eller bara trilla bort "i min egna lilla värld", ni verkade till och med uppskatta när jag föll bort i den världen. Morfar kunde skratta högt och veva med handen framför ansiktet på mig under tiden som jag satt som i trans och bara stirrade och kanske gungade och utbrast i ren förtjusning "Haha titta, hon är helt okontaktbar!".
Och de förbannade böckerna, "Marsupilami-böckerna" som du förvarade i vitrinskåpet och ömt lade fram åt mig varje gång jag sov där, ibland kikade hon in bara för att kunna stå lutad mot dörr-karmen och titta med ett leende på läpparna medan jag läste och försvann in i "Marsupilami`s" värld. Hon erbjöd mig dom böckerna i mina tonår, jag tackade nej... Jag förbannar mig själv för det, jag tyckte jag var för stor, jag älskade dom där böckerna och nu, ja nu är kanske allt som återstår av dom bara ...aska.

Orkar inte mer, för mycket minnen flyter upp som jag inte är redo att möta ännu, de underbara minnen som jag redan plockat upp är alltför hjärtslitande.
Jag älskade, och älskar er, mer än vad ni antagligen visste och förstod, jag önskar så att jag sagt det oftare, och utan hårda ord... Fan."

Denna röda tvätt-tunna är som ni kanske förstått oerhört viktig för mig, tyvär hade själva tvätt-tunnan bytts ut för några år sedan, men min älskade mormor hade av någon anledning sparat locket till tvätt-tunnan så den är nu i min ägo då den klarat sig någelunda oskadd efter branden.
Och något mer som klarat sig undan lågorna är bland annat detta foto...


Den lilla blonda, taniga grejen som sitter nedtryckt i tunnan, är jag.
Det här fotot betyder mer för mig än något annat fotografi på planeten, eller ja, faktiskt så betyder det nog mer än vad något annan materialistisk sak gör för mig, eller för den delen kommer att göra. (Förutom kanske det röda tvätt-tunne locket.)

Den här världen kanske kunde ta ifrån mig min mormor och morfar, men den kan aldrig ta ifrån mig minnena utav dom, minnen som denna bild sätter i rullning.
-D.

En riktigt slö kväll.


Dante och jag har just avslutat kvällen med varsin kvällsmacka, nu får han sitta en stund med sitt "Smarties"-spel fram tills det är läggdags då jag tänker överta tv:n för en helkväll med några bra, och några dåliga tv-program, bl.a "Top model 15", "My name is Earl" och "The cleveland show".
Här hemma har det faktiskt inte hänt så mycket, vi åt en riktigt mumsig middag som bestod av kyckling, ris och curry-sås, och efter det tog jag och dante oss en vilostund då han börjar bli riktigt förkyld och bara snorar och snörvlar stup i kvarten. Usch, stackars liten... hoppas att han kryar på sig tills på onsdag i varje fall då ska man vara hos tandläkaren med honom kl 09.00 och eventuellt släpa med honom på lite smink-shopping.

...Måste ta min medicin nu också, icke att förglömma!

En liten förvarning också: Tänker byta design på sidan ikväll eller imorgon, så om ni kliver in och allt är en enda kaotisk röra så ha lite tålamod så fixar det snart till sig. Och jag måste faktiskt passa på att be om ursäkt för det tråkigaste, jävla inlägget hittills! ...Eller som vyvyan skulle ha sagt: "It`s bleedy boring!"


Lägger in en bild på "Vyvyan" i det här inlägget då det kanske finns några läsare som inte vet vem denna brillianta, kult-figur är, så håll till godo och lägg honom på minnet, för inom en snar framtid planerar jag att sno stilen. ;)

Sleep tight, people!
-D.

"Lämna det bakomflutna före dig."


God middag kära folket, jag har precis kommit innanför dörren efter en väldigt skön promenad ner till affären, det var nästan så man kunde känna den kristalliska vårluften i lungorna, men bara nästan. ;)
Men nu har jag slagit på en kanna kaffe och satt mig ner för att skriva en stund under tiden mamma skannar in gamla bilder på datorn däruppe. Lina var här för en stund sen innan det var dags för henne att åka till jobbet, och då pratade vi mycket om den kommande tjejfesten som Eva är värdinna för, det ska vara 80-tals tema så mamma beställde en peruk och jag och lina klurade på vad vi skulle vara, jag har bestämt mig för att vara "Vyvyan" ifrån "The young ones" aka "Hemma Värst". Till och med stjärnorna ska jag ha fastklistrade i pannan, fast jag ska ju då föreställa den kvinnliga versionen av honom då jag inte har någon större lust att klippa av mig håret, färga det orange, och komma dit osminkad, men annars ska allt vara detsamma.


Under gårdags kvällen fick jag ett litet frispel på vissa personer på min facebook och loggade ilsket in på mitt "Helgon"-konto för att även ta itu med lite saker där, och då hade jag ett väntande mail ifrån en snubbe jag pratat med nu under en längre tid nu som är oerhört trevlig att diskutera med, (att han är vansinnigt tatuerad gör ju inte heller saken sämre) där det stod att det var bra att jag tog itu med min sorg och att jag skulle "Lämna det bakomflutna före mig." som pumba skulle ha sagt, och det fick mig verkligen att dra på smilbanden. Jag fick flashbacks från en svunnen tid då man var liten och fann den meningen bedrövligt rolig, och det gjorde jag ju tydligen ännu idag, för vem kan väll inte låta bli att tycka om gamla Disney-klassiker? :) Och det är faktiskt precis vad jag tänker göra, jag tänker följa hans råd och lägga det bakomflutna före mig och gå vidare mot nya mål.

Men nu har jag nog rabblat klart för stunden och ska ta en kopp kaffe och mysa lite, bilden ni ser är ifrån idag när lina attack-kramades lite för att få med en ovillig jessica på bild, och detta vart resultatet, men visst blir man glad av att se linas stora, varma, leende? :)
Ha en fortsatt bra dag alla läsare från världens alla hörn!

-D.